Çağrı EL

Web Geliştirme | Linux Sunucu Yönetimi | Siber Güvenlik | Eğitim

Merhabaaaaa ben yine çoook heyecanlıyım. Etkinlik bitti, yattık uyuduk, değerlendirmesini bile yaptık. Ama ben hala o mutluluğu üzerimden atamadım.

Biliyorsunuz ki ben resmi yazmam. İçimden geldiği gibi yazarım. Bir de yazım hatalarımı maruz görün elimden geldiğince dikkat edeceğim zira heyecandan gözden kaçanlar olabilir.

Bu etkinlik benim Microsoft Student Partner olarak ilk, Kırklareli Üniversitesi öğrencisi olarak 2.etkinliğim.

O zaman anlatmaya başlayayım. Biz bu etkinliği planlarken hem üniversitedeki bilgisayar programcılığı öğrencilerine, hem de lisede ki bilgisayar bölümü öğrencilerini kapsayacak şekilde kurguladık. Böylece hem onlar yeni teknolojileri daha detaylı öğrenmiş hem de Microsoft Teknolojilerinin herkese hitap edebileceğini,bu teknolojileri illa ki yazılım değil normal hayatta da nasıl kullanabileceklerini görmelerini istedik.

15 Mart 2017 saat 8:27 de konferans salonundaydım.Bu etkinlikte bize destek veren Trakya Kalkınma Ajansın’dan Emre Bey benimde dahil olduğum “Yeni İşim Girişim” programına dair kısa bir sunum yaptı. Biz bilgisayarı kurarken bir anda Yiğit Özaksüt (Yiğit abi) aradı saat 9:45 gibiydi. “Biz geldik,nerdesin dedi” oldukça şaşırdım normalde 10:15 gibi gelmeleri gerekiyordu. Neyse git demedik tabi. Salona geçtik.

Emre bey’in sunumunda sonra Yiğit Abi bize Xamarin anlattı. Hatta yine kodladık. Güzel de oldu. Belki bir önceki Techday yazımda belirtmişimdir. Tüm gün olsa sesimi çıkarmazdım. Xamarin’e başlayacak olanlar için Türkçe içeriklerin olduğu web sitelerini belirtti.

Microsoft’un öğrenmek isteyenler için ücretsiz eğitim videolarının yer aldığı Açık Akademi :

https://www.acikakademi.com/portal/acik-akademi-tv/default.aspx

Xamarin Türkiye‘de ki hem yazılı hem de videolu kaynaklardan faydanalabileceğine değindi.

Bir ara verdik. Daha sonrasında Mücahid Akçay (Mücahid abi) Trend Bulut Senaryoları adlı sunumuna geçti. Azure üzerinden sanal makine oluşturduk. Daha sonrasında sadece sanal makine değil başka ne amaçlar için Azure kullanabiliriz, ne işimize yarar bunlar ile alakalı bilgiler verdi bize. Ayrıca yoğunluğu Azure üzerine olan bir çok bilginin yer aldığı topluluk olan UnifyTurkiye‘den de bahsetti.

Sonrasında öğlen arası verdik tabi. Güzel bir yemek yedik.(Söylemicem özenmeyin.)

Daha sonra öğlenden sonraki oturumda Cihan Yakar ‘ın Visual Studio Takım Yönetimi konusunda birçok şey öğrendik. Bazılarını kullanmaya başladım bile. Daha sonra Visual Studio da ortak bir projeye nasıl bağlanılır, kimi, neyi, ne zaman, ne yapmış gibi bilgileri nasıl görebileceğimiz de öğrendik.

Ve son olarak Mehmet Parlakyiğit‘in Office365 ile alakalı sununuma geçtik. Oldukça güzel fikirler geldi aklıma bu konuyla alakalı önce okul sonra Mehmet abi ile bu durumu görüşeceğim. Bir kaç özelliğini biliyordum ancak kullanmadığım ama kullanmam gereken bir kaç ürün/özellik olduğunun farkına vardım.

En sonda Mücahid abi antivirüs çekilişi yaptı. Prokol sırasında oturduğumuz için (bir kaç arkadaş) bizi pas geçti. O iyi olmadı tabi ama canı sağolsun :)).

Bu genel işleyişti. Biraz da ben belirteyim. Oldukça yoruldum. Ama herşey bu işlere meraklı ileride bu işleri yapacak kişilerin bu işin uzmanlarından neyin nasıl olduğunu bilmelerini öğrenmeleri içindi. Benim için bir kaç kırılma noktası vardı. Mutluluğuma mutluluk katan.
Birincisi tabi Yiğit abilerin gelmesi idi.
Diğeri mezun olduğum lisede ki öğretmenlerimin gelip sunumdan sonraki bana verdiği feedbackler. Beni çok mutlu ettiler. Ayrıca tabi ki belirtmeden geçmeyelim Microsoft çok güzel Azure logo not defteri ve Windows 10 logolu güzel şallar gönderdi.

Gelelim genel teşekkürlerimize :))

Öncelikle Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı Nadir Subaşı,Öğretim Görevlisi Selma Büyükgöze,Fikret Cihan,Fatih Aydın ve Gonca Özmen’e,

Trakya Kalkınma Ajansından Emre Beji’ye,

Kırklareli Mimar Sinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri :

Nurdan Balkan Mısırlı, Nezihe Güleç, Mürsel Tuzcu ve Yılmaz Arslantürk’e,

Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri :

Nebahat Arslantürk, Mürşide Sever’e,

Kırklareli Anadolu Lisesi’nden

Arif Hikmet Yatıkçı ‘ya,

Her ne kadar logolarını kartlıklarımıza koyamamış olsakta kartlıklarımıza sponsor olan Kodlab‘a ,

Ve son olarak Msp sorumlumuz bize promosyon ürünleri canla başla ayarlayıp 2 gün öncesinden gönderen, sorduğum her soruya sabırla cevap veren Hasret Soysal‘a

Saygılarımı sunar, verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim.

Ayrıca;

Etkinliğimize gelen tüm öğrencilere, Trakya Üniversitesi Bilgisayar ve İnovasyon Topluluğuna ve etkinliğimizde görev alan başta proje programlama kulübü üyelerine, etkinlikte sunucu görevini üstlenen Beril’e ve grafik tasarımlarımızı yapan Berkan’a teşekkür ederim.

Son olarak emeği geçen,gelen,gelmek isteyip gelemeyen(biz ordasınız gibi hissetik merak etmeyin) herkese çok çok çok çok böyle ama bir sürü bir sürü teşekkür ederim.

Buradan da üniversitemizin paylaştığı yazıya ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to top